Skip to main content

Kviečiame į seminarą „Įmonių aplinkosauginė atsakomybė” Nukelta į spalio 20d.

Kviečiame į seminarą „Įmonių aplinkosauginė atsakomybė” Nukelta į spalio 20d.

Norime informuoti, kad planuotą seminarą perkeliame į spalio 20d. Matome, kad vis dėl to daugelis dar labiau renkasi nuotolines video konferencijas, seminarus, tam, kad vengti kontaktų dėl Covid situacijos, tad nusprendėme keisti renginio formatą sudarant galimybes ir prieigas platesniam įmonių ratui. Sekite mūsų naujienas – informuosime iš anksto apie tolimesnes renginio detales bei registraciją.

 

Tvarus verslas, įmonių atsakomybė … frazės, kurios pastaruoju metu dažnai girdime, tačiau nelabai aišku, ar tai tikrai aktualu Jūsų įmonei? Pradėti matuoti įmonės poveikį aplinkai nėra lengva, kai esi „verslas kaip įprasta“, kurio pagrindinis tikslas – uždirbti pelną.

O kaip yra iš tikrųjų? Į ką vis dėl to reikia atkreipti dėmesį, o kas tik skambi frazė? Ir svarbiausia, kas įmonėj už tai atsakingas? Vadovas? Produkto vadovas? Buhalteris, apskaitos specialistas dirbantis su GPAIS? O gal išorinė aplinkosaugos įmonė, kurią samdote ir manote, kad visas atsakomybes perleidžiate?

Pasimatykime Rugpjūčio 18 dieną  10.00 – 13.00 val. “Quadrum” konferencijų centre adresu Konstitucijos pr. 21C, Vilnius ir aptarkime kas gi iš tikrųjų yra aplinkosauginė įmonių atsakomybė ir svarbiausia kaip nepasiklysti įstatymų ir reikalavimų pinklėse? Ką verta nuveikti, o ko ne?

 

Pranešėjai:

  • Rūta Lukenskienė – UAB „Aplinkosauga LT” vadovė

Konsultuoja AGIA narius aplinkosaugos klausimais: darbas GPAIS sistemoje, atliekų tvarkymas ir apskaita, įmonių importuojančių ir prekiaujančių automobiliais, padangomis, tepalais, filtrais, akumuliatoriais, baterijomis atsakomybė ir kt. Susitikimo metu Rūta trumpai peržvelgs dažniausiai pasitaikančias klaidas įmonėse, patars ir atsakys į Jums rūpimus klausimus. 

 

  • Audronė Alijošiutė-Paulauskienė, tvarumo ekspertė, konsultantė, lektorė. Daugiau nei 15 metų konsultuoja verslo ir viešojo sektoriaus organizacijas, padeda spręsti klausimus, susijusius su tvarumo integravimu į verslo strategijas.

Audronė apžvelgs kas iš tikrųjų yra aplinkosauginė verslo atsakomybė – ar tai tik nauja  komunikacija, ar pokyčiai neišvengiami? Aptarsime kam ir kokie tvarumo rodikliai taps privalomi, ką būtina nuveikti, kodėl tai verta daryti arba nedaryti?

 

  • Forumo teatras – kviečiame į aplinkosaugą ir verslo atsakomybę žvilgterti kiek kitaip!

Nors teisinė sistema nustato tam tikras elgesio taisykles įmonėms, tačiau, kaip liudija pavyzdžiai, ne visada jų laikomasi. Daug dažniau įmonės tik deklaruoja esą atsakingos. Įsivaizduokite situaciją: į kolektyvą ateina jaunas profesionalas, kurio žinios bei gebėjimai šiuo metu itin reikalingi įmonei. Jis, Z kartos atstovas, rimtai žiūri į verslo tvarumą, atsakomybę, todėl savo „nepatogiais” klausimais drumsčia nusistovėjusią rutiną. Dauguma įmonės darbuotojų patenkinti esama rutina ir neplanuoja apsunkinti savęs papildomomis veiklomis, įsipareigojimais, diskusijomis. Jaunasis profesionalas pasirengęs keisti darbo vietą, jei įmonė liks prie savo pasenusių nuostatų. Kaip šioje situacijoje reaguotumėt Jūs?

Mielai lauksime Jūsų ir Jūsų kolegų, kuriems ši tema gali būti aktuali! Registruokitės renginiui